Uutiset

Loukkaantuminen pisti Otto Mujusen kauden suunnitelmat uusiksi

01.02.2022

Katso video jutun lopussa

Eturistisidevamma pisti Otto Mujusen suunnitelmat kokonaan uusiksi 29.12.2021. Tässä jutussa Otto kertoo miten homma meni ja ajatuksistaan nyt, kun polvi on leikattu ja kuntoutus aloitettu.

Ei halunnut uskoa sitä todeksi

Treenasimme suurpujottelua Himoksella. Treenin noin puolessa välissä lähdin laskemaan kierrosta, joka oli hyvä lasku rinteen puoleenväliin saakka. Ulkosuksi osui penkkaan, jonka seurauksena paineet katosi hetkeksi sukselta. Koitin vielä laskea läpi lippukepistä, mutta vasen suksi kääntyi penkasta ja tökkäsi kepin juureen. Lensin polven kautta “sideflipin” kyljelleni ja samalla kuului kova rusahdus polvesta. Siinä pääsi suusta myös voimasana. En halunnut uskoa sitä todeksi, mutta tiesin että jotain kävi. (Katso video jutun lopussa.)

Valmentaja tuli luokseni ja lähdin yhdellä suksella alemmas, jotta kelkan olisi helpompi hakea ensiapuun. Ensiavussa laitettiin lasta ja jalka pakettiin. Tiimin master laskija Jerker Sandelin, joka on ortopedi tuli onneksi samana iltana Himokselle. Hän totesi, että etu -ja sivuristiside on poikki. Magneetti kuvissa näkyi, että kierukkakin oli revennyt.

Kuntoutus alkanut kompressiolaitteen kanssa

Jalka operoitiin onnistuneesti -kiitos Mehiläisen huippu ortopedien, lääkärien ja hoitajien. Game Ready -kompressiolaite on ollut kaverini viimeiset pari viikkoa leikkauksen jälkeen. Laite kiihdyttää aineenvaihduntaa ja putsaa leikkausaluetta mikä vähentää turvotusta ja edistää paranemista. Laite toimii kylmällä vedellä ja jääpaloilla. Jäätä menee paljon… niitä olemme hakeneet Neste Jämsän Portilta, joten kiitokset ja terveiset myös sinne.

Turvotus on laskenut nyt lähes kokonaan, mikä on hyvä juttu. Aluksi jalkani oli tunnoton leikkauksen jälkeisten puudute- ja nukutusaineiden takia. Kipeäkin se oli, mutta nyt kipu on alkanut helpottamaan. Tällä hetkellä fiilikset eivät ole parhaat mahdolliset, vaikka tiedän ettei matka menestykseen  ole helppoa. Urheilussa kuuluu tulla vastoinkäymisiä. Mikään asia ei tule itsekseen. Juuri sen takia uskon valinneeni oikean polun urheilijana. Saan tehdä sinnikkäästi sitä mitä rakastan.  Jos pitää hakea jotain positiivista tilanteesta, niin koulut saa ainakin käytyä loppuun nyt kun treenaamisesta jää hieman aikaa.

Entistä kovempana takaisin

Yleensä tällaisissa vammoissa polvesta on tapana tulla entistä parempi, joten se vaikuttaa myös laskemiseen positiivisesti. Todella moni urheilija käy läpi jonkun loukkaantumisen elämässään, joten varmasti kaikki pystymme samaistumaan tilanteeseen millaista se on kun ei voi treenata kovaa.

Premius Oy on tarjoutunut auttamaan jalan kuntouttamisessa. Heillä on käytössään jalka robotti joka auttaa alkuvaiheessa kävelyn normalisoimisessa. Lisäksi luvassa on muitakin kuntoutukseen liittyviä treenejä esim. vesijumppaa. Kuntouttamiseeni kuuluu iso kokonaisuus ja alansa osaavia ihmisiä keiden ohjeita minä aion noudattaa. Kuntoutukseni edistymistä voit seurata meta (facebook) urheilija sivultani @ottomujunen sekä IG tililtäni @mujune_.
 
Kauden tavoitteisiin kuului u21 SM mitaleista taistelu sekä pisteiden parannus. Olisin halunnut saada nyt helmikuuksi 50 pistettä pujottelussa. Kevättä kohden alle 50. Pienimmät pisteet (69.81) tulivat Suomun ekoista SL kisoista. Olen harjoitellut kisasuorituksiin myös mentaalista puolta Kihulla Jyväskylässä. Kihulla tarkoitetaan kilpa-ja huippu-urheilun tutkimuskeskusta (lisätietoa löytyy osoitteesta kihu.fi).  Mentaaliharjoittelun avulla halutaan saada treenien tasoiset suoritukset myös kisoihin. Kisajännitys on ollut vaikuttavin tekijä minulle kilpaillessa. Kilpailun paineet alkoivat pikkuhiljaa tasaantumaan kun sain startteja alkukaudesta. Olisi ollut jännää viedä hyvin alkanut kausi loppuun, mutta ensi kautena vahvempana takaisin.

Terveisin

Otto Mujunen

29.12.2021 lasku video:

01.02.2022Loukkaantuminen pisti Otto Mujusen kauden suunnitelmat uusiksi
28.05.2021Vickin jäähyväiset
10.04.2021Kisakooste Levin SM-kisat 2021
20.03.2021Kisa-kooste nuorten SM-pujottelu -Otto sai nuorten (U-18) SM pronssia
10.08.2020Miten hallileiritys menee?
11.07.2020Haluamme toivottaa Ellenin & Heljän tervettulleeksi tiimiin
05.07.2020 14:20Kausi alkoi -hieman tavallisesta poikkeavasti
01.07.2020Tervetuloa uusille verkkosivuille!